30 Οκτ 2009

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ 100 προγράμματα


Από http://news24gr.blogspot.com
Μια σουπερ προσφορα με100 δωρεάν Web εφαρμογές & υπηρεσίες συγκεντρωμένες για όλους. Χρήσιμα προγράμματα στο διαδίκτυο
...

Παραγωγικότητα

AbiWord
Βαρεθήκατε τους αργούς, ακριβούς και παραφορτωμένους επεξεργαστές κειμένου; Κατεβάστε αυτό το πανίσχυρο εργαλείο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με “σοφιστικέ” χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία mail merge και η χρήση εναλλακτικών layouts. Το πρόγραμμα μπορεί να διαχειριστεί μία ευρεία γκάμα τύπων αρχείων κειμένου, μεταξύ των οποίων MS Word, OpenOffice, Rich Text Format κ.ά.
http://www.abisource.com

TrackMyShipments
Αν κάνετε συχνά αγορές από το εξωτερικό μέσω Web, τότε το trackmyshipments.com είναι το ιδανικό site για εσάς. Όποτε λαμβάνετε e-mail με στοιχεία αποστολής από το δικτυακό κατάστημα όπου κάνετε τις παραγγελίες σας, το προωθείτε στο track@trackmyshipments.com και η υπηρεσία αναλαμβάνει να εντοπίσει και να παρακολουθήσει πάνω στον παγκόσμιο χάρτη την πρόοδο της παραγγελίας σας. http://www.trackmyshipments.com

Buzzword
Ανάμεσα στις δεκάδες δωρεάν online εφαρμογές, αυτή ξεχωρίζει κυρίως λόγω του πολύ έξυπνου interface της. Κομψός και λειτουργικός online επεξεργαστής κειμένου από την Adobe, με κινούμενα μενού και εξαιρετική απλότητα στη χρήση. Παράλληλα, δεν του λείπει σχεδόν τίποτε από πλευράς χαρακτηριστικών (πάντα σε σύγκριση με άλλους online word processors).
http://www.buzzword.com

ThinkFree Online
Δεν θέλετε να ξοδέψετε μερικές εκατοντάδες ευρώ για την πλήρη έκδοση του Microsoft Office; Δοκιμάστε αυτό το πλήρες πακέτο εφαρμογών γραφείου, το οποίο περιλαμβάνει επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα και πρόγραμμα δημιουργίας παρουσιάσεων, το οποίο μάλιστα προσφέρει υποστήριξη σε αρχεία Microsoft Office κάθε μορφής. http://www.thinkfree.com

StarOffice
Αν προτιμάτε τις παραδοσιακές εφαρμογές γραφείου έναντι των αντίστοιχων online υπηρεσιών, μπορείτε να στραφείτε στο γνωστό StarOffice, το οποίο πλέον προσφέρεται εντελώς δωρεάν μέσω του πακέτου Google Pack. Το StarOffice, μεταξύ άλλων, ενσωματώνει επεξεργαστή κειμένου, λογιστικά φύλλα και πρόγραμμα δημιουργίας παρουσιάσεων. Για να το αποκτήσετε, πηγαίνετε στη σελίδα http://pack.google.com και κάντε download το Google Pack. Δεν είναι ανάγκη να κατεβάσετε όλο το πακέτο, καθώς από τη λίστα των εφαρμογών μπορείτε να επιλέξετε μόνο το StarOffice.

Foxit Reader
Αν αντιπαθείτε το βαρύ, δυσκίνητο και συχνά προβληματικό Acrobat Reader, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για την ανάγνωση αρχείων .pdf. Παρά τον πολύ “light” χαρακτήρα του, παρέχει δυνατότητες εισαγωγής σχολίων και σημειώσεων πάνω σε αρχεία .pdf.
http://www.foxitsoftware.com

MS Office Live Small Business
Αν είστε κάτοχος μιας μικρής επιχείρησης, η Microsoft σας προσφέρει δωρεάν ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο online εργαλείων. Το Office Live για Μικρές Επιχειρήσεις παρέχει δυνατότητες διαμοιρασμού αρχείων του Office με συνεργάτες και πελάτες, δημιουργίας web site, ελέγχου επαφών κ.ά. Ακόμη περισσότερες δυνατότητες παρέχονται επί πληρωμή, αν και το βασικό (δωρεάν) πακέτο είναι ούτως ή άλλως επαρκές.
http://smallbusiness.officelive.com
image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif
Blist
Μία εξαιρετική πρόταση δημιουργίας online βάσεων δεδομένων, που θα ικανοποιήσει τόσο τον επαγγελματία όσο και τον χομπίστα. Ένα πολύ απλό στη χρήση αλλά ταυτόχρονα δυναμικό και αρκούντως γραφικό interface σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε καταχωρήσεις για τους πελάτες σας έως και για το… ποδόσφαιρο, διασυνδέοντάς τις με εικόνες, αρχεία και sites. Όλα αυτά online και δωρεάν!
http://www.blist.com

Moffsoft FreeCalc
Αν θεωρείτε το ενσωματωμένο στα Windows calculator πολύ απλοϊκό, ρίξτε οπωσδήποτε μία ματιά σε αυτήν τη δωρεάν εναλλακτική λύση. Ενδείκνυται για λογιστές και ταμίες, περιλαμβάνοντας χαρακτηριστικά που συναντάμε παραδοσιακά σε ταμιακές μηχανές, όπως η εξομοίωση εκτύπωσης σε ταινία, τα πλήκτρα διπλών και τριπλών μηδενικών κ.ά. http://www.moffsoft.com/freecalc

Διαμοιρασμός αρχείων

4Shared
Ένα site που σας παρέχει δωρεάν χώρο 5GB για τα αρχεία σας, είτε για προσωπική χρήση είτε για διαμοιρασμό τους με άλλους χρήστες. Η δομή της υπηρεσίας παραπέμπει στην κλασική μέθοδο των φακέλων του σκληρού δίσκου. http://www.4shared.com

Bluestring
Ευέλικτη λύση αποθήκευσης και διαμοιρασμού οποιουδήποτε τύπου αρχείου. Για παράδειγμα, αφού ανεβάσετε τα αρχεία σας, μπορείτε να στείλετε το link προς αυτά με e-mail σε άλλους παραλήπτες. Επίσης, αποτελεί μία καλή λύση για την online προβολή αρχείων βίντεο και εικόνων, καθώς είναι δυνατό να γίνει embed ο κώδικας με το link σε οποιοδήποτε web site ή blog.
http://www.bluestring.com

TorrentSwapper
Με το BitTorrent να έχει καταστεί το ντε φάκτο πρότυπο για το διαμοιρασμό αρχείων, η εύρεση ενός ικανοποιητικού client είναι το ζητούμενο για χιλιάδες χρήστες. Ανάμεσα στις διάφορες λύσεις, αυτός ο ταχύτατος open-source client φαντάζει ιδανικός.
http://bit-torrent.sourceforge.net

Shareaza
Αυτή η απλούστατη στη χρήση και δωρεάν εφαρμογή σας επιτρέπει τη διαμοίραση αρχείων σε πολλαπλά δίκτυα και πρωτόκολλα, όπως τα BitTorrent, Gnutella, Gnutella2 και eDonkey.
http://www.shareaza.com

Openomy
Απλή μέθοδος διαμοιρασμού αρχείων ως και 1GB σε φίλους και συνεργάτες. Απλώς ανεβάζετε τα αρχεία και στέλνετε στους υπόλοιπους ένα link προς αυτά, ώστε να μπορούν να τα κατεβάσουν. Θα πρέπει όμως να προσέξετε ένα σημείο: δημιουργήστε οπωσδήποτε tags (κατ’ αναλογία με τους φακέλους ενός δίσκου) πριν ανεβάσετε τα αρχεία σας, ώστε να μπορέσετε στο μέλλον να τα... ξεθάψετε.
http://www.openomy.com

MP3Rocket
Αυτός ο Gnutella client μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το απλό download και διαμοιρασμό αρχείων. Προσφέρει επίσης δυνατότητα ακρόασης διαδικτυακών σταθμών, παρακολούθηση online καναλιών βίντεο, ακόμη και την εγγραφή των προσωπικών σας CDs.
http://www.mp3rocket.com

MS Office Live Workspace
Η απολύτως απαραίτητη δωρεάν υπηρεσία για ιδιώτες και εταιρικούς χρήστες του Microsoft Office. Πρόκειται για ένα πλήρες εργαλείο online συνεργασίας, τέλεια διασυνδεδεμένο με το Office, ώστε να είναι δυνατή η διαμοίραση και η επεξεργασία (σ.σ.: η τελευταία απαιτεί οπωσδήποτε την ύπαρξη της σουίτας στο PC) κάθε μορφής αρχείου Office. http://workspace.officelive.com
image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif
DropBoks
Μην περιμένετε περίτεχνες λειτουργίες και εντυπωσιακό interface σε αυτήν την υπηρεσία. Αποτελεί απλώς έναν ταχύτατο και πανεύκολο τρόπο για να αποθηκεύσετε αρχεία συνολικής έκτασης ως και 1GB στο Internet, απολύτως δωρεάν. http://www.dropboks.com

Ασφάλεια

Spamfighter Pro
Ένα φίλτρο που συγκεντρώνει πληροφορίες από 4,5 εκατ. e-mailers από ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να εντοπίζει και να μπλοκάρει τα εκατοντάδες spam mails που δεχόμαστε καθημερινά σε εφαρμογές όπως τα Outlook, Outlook Express και Windows Mail.
http://www.spamfighter.com

VirusTotal Uploader
Εξαιρετική εφαρμογή για τον έλεγχο downloads και συνημμένων αρχείων σε e-mails. Με δεξί κλικ στο αρχείο μπορείτε να το αποστείλετε (πριν το κατεβάσετε στο σύστημά σας) στην υπηρεσία VirusTotal και εκεί να ελεγχθεί για πιθανούς κινδύνους μέσω 32 μηχανών antivirus. Πιο ασφαλές δε γίνεται! Αρκεί το μέγεθος του αρχείου να μην υπερβαίνει τα 10ΜΒ.
http://www.virustotal.com/metodos.html

Avira AntiVir Personal Edition
Η σουίτα ασφάλειας της Avira διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά της στον εντοπισμό κάθε είδους malware στο PC (με 99,6% στις δοκιμές του AV-Test.org). Η δωρεάν έκδοσή της χρησιμοποιεί την ίδια αποτελεσματική μηχανή, αλλά θα πρέπει να ανεχτείτε τη σποραδική εμφάνιση των pop-up παραθύρων που σας προτρέπουν στην αγορά της εμπορικής μορφής του προγράμματος.
http://www.free-av.com

ThreatFire Free
Το ThreatFire έρχεται να συμπληρώσει και όχι να αντικαταστήσει την εφαρμογή antivirus που χρησιμοποιείτε στο PC σας. Προσθέτει σε αυτήν έναν μηχανισμό ανίχνευσης βάσει συμπεριφοράς (behavioral analysis) spyware, trojans και άλλων malware που “δρουν” στον υπολογιστή σας.
http://www.threatfire.com

Spyware Doctor Starter Edition
Άλλο ένα δωρεάν εργαλείο, το οποίο μπορεί να αποκτήσει ο καθένας μέσω του πακέτου Google Pack. Πρόκειται για την ομώνυμη εφαρμογή antispyware των PCTools, μέσω της οποίας μπορείτε να κάνετε πλήρη έλεγχο του PC σας για εντοπισμό spyware, αλλά της λείπουν οι περισσότερες από τις λειτουργίες ελέγχου πραγματικού χρόνου της εμπορικής μορφής της.
http://pack.google.com

Comodo Firewall Pro
Αν χρησιμοποιείτε Windows XP, το απλοϊκό ενσωματωμένο firewall δεν επαρκεί για τον έλεγχο της μη εγκεκριμένης αποστολής πληροφοριών από τον υπολογιστή σας προς το Internet. Το Comodo Firewall σας παρέχει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας ότι το “σκάλισμα” των ρυθμίσεών του απαιτεί μια σχετική εμπειρία.
http://www.personalfirewall.comodo.com

McAfee Rootkit Detective
Εδώ πέφτουμε στα βαθιά. Ο εντοπισμός και ακόμη περισσότερο η απομάκρυνση των ιδιαίτερα επικίνδυνων rootkits από το PC δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει εύκολα ο μέσος χρήστης. Ευτυχώς, ο “ντετέκτιβ” της McAfee, με το πάτημα του πλήκτρου “Submit” αναλαμβάνει να σας διαφωτίσει δωρεάν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε τα ύποπτα αρχεία που εντοπίζει στο PC σας.
http://vil.nai.com/vil/stinger/rkstinger.aspx
image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif
TrueCrypt
Εφαρμογή δημιουργίας εικονικού δίσκου με δικό του drive letter, με σκοπό την προστασία των αρχείων που εγγράφονται σε αυτόν. Μέσω κωδικοποίησής τους είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτά για κάποιον που δεν γνωρίζει το σωστό password. Καλό θα είναι, πριν το χρησιμοποιήσετε, να παρακολουθήσετε το αρκετά διαφωτιστικό tutorial. http://www.truecrypt.org

Secunia Personal Software Inspector
Ο πόλεμος των προγραμματιστών εναντίον των hackers είναι αέναος. Καθημερινά εμφανίζονται διορθωτικά patches, με σκοπό την κάλυψη των κενών ασφάλειας που εκμεταλλεύονται κακόβουλοι χρήστες, προσπαθώντας να διεισδύσουν στους υπολογιστές μας. Δεδομένου ότι αυτές οι “τρύπες” μπορούν να εμφανιστούν σε δεκάδες εγκατεστημένες εφαρμογές, ο χρήστης θα πρέπει να είναι μονίμως σε επαγρύπνηση, για να εγκαθιστά ταχύτατα τα επίσημα διορθωτικά patches. Το δωρεάν εργαλείο της Secunia σας γλυτώνει από πολύ χρόνο, καθώς ελέγχει όλα τα προγράμματα που υπάρχουν στον υπολογιστή σας και σας ενημερώνει για το ποια από αυτά δεν έχουν το τελευταίο update του κατασκευαστή τους, άρα ενδεχομένως παρουσιάζουν κενά ασφάλειας. Επίσης, σας ενημερώνει για το πού θα βρείτε αυτά τα updates.
https://psi.secunia.com

BitDefender Online Scanner
Αν υποπτεύεστε ότι από την εγκατεστημένη εφαρμογή antivirus που χρησιμοποιείτε κάποιοι κίνδυνοι καταφέρνουν να διαφεύγουν της προσοχής της, δεν βλάπτει ένας ακόμη έλεγχος. Ακόμη καλύτερα όταν αυτός δεν απαιτεί την ύπαρξη και άλλης εφαρμογής, καθώς μπορεί να γίνει online μέσω του site της BitDefender.
http://www.bitdefender.com/scan8

Βίντεο & φωτογραφίες

Flypaper
Μια πολύ ενδιαφέρουσα online υπηρεσία δημιουργίας Flash παρουσιάσεων σε μορφή slide show. Χρησιμοποιώντας τις προτυποποιημένες φόρμες (templates) μπορείτε να δημιουργήσετε multimedia παρουσιάσεις για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: από την παρουσίαση των προϊόντων της επιχείρησής σας έως interactive άλμπουμ διακοπών, χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές συλλογές σας.
http://www.flypaper.net

Miro
Ο πλέον πολυχρηστικός open-source video player. Αναγνωρίζει κάθε γνωστό φορμά βίντεο, εμφανίζει υλικό από 2.500 δωρεάν κανάλια, κατεβάζει αλλά και αποθηκεύει βίντεο από πασίγνωστες υπηρεσίες, όπως YouTube, Google Video, Dailymotion κ.ά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μπορεί να διαχειριστεί torrents, ώστε να αναλάβει να κατεβάσει τα βίντεο και να τα αναπαράγει αυτόματα.
http://www.getmiro.com

Photoscape
Αυτό το υπερπλήρες εργαλείο φωτογραφίας αποτελεί το απαραίτητο εφόδιο για κάθε χομπίστα. Μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός απλού viewer, να επεξεργαστεί φωτογραφίες, να δημιουργήσει slide shows, να κάνει μαζικές επεμβάσεις σε φωτογραφικά αρχεία, ακόμη και να παίξει το ρόλο μίας screen-capture εφαρμογής. Τέλος, αναγνωρίζει το format RAW που χρησιμοποιούν πολλές φωτογραφικές μηχανές και το μετατρέπει σε jpeg.
http://www.photoscape.org

URL Snooper
Σας ενοχλεί το γεγονός ότι ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε online οποιοδήποτε βίντεο του YouTube είναι αδύνατο να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας; Με αυτό το δωρεάν πρόγραμμα σας δίνεται πλέον η δυνατότητα να αποθηκεύετε τα flash βίντεο, αλλά και κάθε μορφή embedded multimedia αρχείων τοπικά στο PC σας. http://www.donationcoder.com/Software/Mouser/urlsnooper

Yahoo!Live
Ένα ακόμη site με δωρεάν βίντεο, με μία όμως μικρή διαφοροποίηση. Μεταδίδει περισσότερο live video παρά αποθηκευμένα κλιπ.
http://live.yahoo.com

Fixmymovie
Μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία σε περίπτωση που θέλετε να “καθαρίσετε” τα συνήθως κακής ποιότητας βίντεο που έχετε τραβήξει με το κινητό ή τη webcam σας. Ανεβάζετε το βίντεο και το site αναλαμβάνει να καθαρίσει (στα μέτρα του δυνατού) το θόρυβο και να διορθώσει το φωτισμό και την αντίθεση.
http://www.fixmymovie.com

FotoFlexer
Μία δωρεάν εναλλακτική και πλήρως δικτυακή λύση για επεξεργασία φωτογραφίας. Ενσωματώνει μία γενναία συλλογή από φίλτρα και όλα τα εργαλεία βασικών επεμβάσεων που μπορεί να ζητήσει κανείς.
http://fotoflexer.com

Σύστημα

Zamzar
Χρειάζεστε έναν convertor από έναν τύπο αρχείου σε έναν άλλο; Δείτε οπωσδήποτε αυτήν την online υπηρεσία, η οποία αναλαμβάνει τη μετατροπή αρχείων εικόνας, βίντεο, κειμένου, καθώς και συμπιεσμένα αρχεία σε δεκάδες διαφορετικά φορμά.
http://www.zamzar.com

Bug.gd
Αν βρεθήκατε αντιμέτωποι με ένα ακατανόητο μήνυμα λάθους κατά τη χρήση του υπολογιστή σας, μπείτε σε αυτό το site και εισαγάγετε μια περιγραφή του προβλήματος που συναντήσατε. Αν οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν συναντήσει το λάθος αυτό και το έχουν αντιμετωπίσει, θα σας στείλουν απάντηση στο e-mail σας.
http://bug.gd

Clip2Net
Ένα διαδικτυακό εργαλείο screen capture, το οποίο όχι μόνο “φωτογραφίζει” το desktop σας, αλλά ανεβάζει αυτόματα και την εικόνα στο Internet. Στη συνέχεια μπορείτε να ενσωματώσετε τις εικόνες στο προσωπικό σας site ή blog, μέσω του κώδικα html που σας παρέχεται.
http://www.clip2net.com

iDrive
Με το iDrive μπορείτε να δημιουργήσετε ένα virtual drive ικανό να αποθηκεύσει δεδομένα έκτασης έως και 2GB. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που αποθηκεύετε αρχεία στο drive αυτό, στην ουσία τα μεταφέρετε σε έναν από τους ασφαλείς servers της υπηρεσίας.
http://www.idrive.com

CCleaner
Ένα από τα καλύτερα δωρεάν utilities καθαρισμού άχρηστων αρχείων από τους δίσκους αλλά και τη Registry. Εντοπίζει και καθαρίζει “σκουπίδια” που δημιουργούν τα Windows, η περιήγησή σας στο Internet, καθώς και δεκάδες γνωστές εφαρμογές.
http://www.ccleaner.com

AppSnap
Όσοι από εσάς έχετε εγκατεστημένες δεκάδες freeware εφαρμογές στο PC σας, θα βρείτε στο AppSnap ένα χρήσιμο εργαλείο. Η εφαρμογή εντοπίζει για ποια από τα freeware προγράμματα υπάρχει νεότερη έκδοση και αναλαμβάνει τα updates (εφόσον βέβαια το επιτρέπετε).
http://appsnap.genotrance.com

Eusing Free Registry Cleaner
Εύκολο στη χρήση και παράλληλα με αρκετές δυνατότητες ελέγχου από το (γνώστη) χρήστη εργαλείο καθαρισμού της Registry.
http://tinyurl.com/lvtk5

CO2 Saver
Ένα προγραμματάκι που αναλαμβάνει με προσοχή να θέσει το PC σας σε κατάσταση sleep ή hybernate την κατάλληλη στιγμή, ώστε αφενός να εξοικονομήσετε κάποια ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ και αφετέρου να μειώσετε την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα.
http://co2saver.snap.com

Χάρτες & πλοήγηση

Πλοηγός
Μία εξαιρετικά ενημερωμένη σελίδα, η οποία αξιοποιεί ειδικά για την Ελλάδα τον πλούτο πληροφοριών του Google Maps, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο API, όπου, εκτός των δυνατοτήτων πλοήγησης σε δεκάδες ελληνικές πόλεις, εμφανίζονται και χιλιάδες τοποθεσίες ειδικού ενδιαφέροντος (ATM, δημόσιες υπηρεσίες, κινηματογράφοι, βενζινάδικα κ.ά.).
http://www.ploigos.gr

WeFi
Υπηρεσία και ταυτόχρονα εφαρμογή που εντοπίζει και εμφανίζει στο χάρτη τα Wi-Fi hotspots σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, εντοπίζει την τοποθεσία ακόμη και συγκεκριμένων χρηστών με τη μέθοδο του τριγωνισμού ανάμεσα στα hotspots.
http://www.wefi.com
image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif
Discovery Earthlive
Σας ενδιαφέρει η κατάσταση του πλανήτη μας σήμερα; Το Discovery Channel έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή υπηρεσία, μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε πάνω στην τρισδιάστατη απεικόνιση της Γης -με χρήση layers- μία σειρά πληροφοριών σχετικά με τις βροχοπτώσεις, το λιώσιμο των πάγων κ.ά.
http://tinyurl.com/34gm4a

Stellarium
Μία open-source εφαρμογή αστρονομίας, μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση χιλιάδες ουράνια σώματα, όπως αυτά εμφανίζονται στον ουρανό σε διάφορα σημεία της Γης, είτε με γυμνό μάτι είτε μέσα από μεγάλα τηλεσκόπια.
http://www.stellarium.org

FreeMind
Αν πιστεύατε ότι οι χάρτες αφορούν μόνο τη γεωγραφία, καιρός να αναθεωρήσετε. Το FreeMind είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα Java που φτιάχνει χάρτες των... σκέψεών σας, βοηθώντας σας να βάλετε μία τάξη σε αυτές, αλλά και στο καθημερινό σας πρόγραμμα, την εργασία σας κ.λπ.
http://freemind.sourceforge.net

Flightstats
Ταξιδεύετε εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο με αεροπλάνο; Σε αυτήν την υπηρεσία θα βρείτε στοιχεία κίνησης και καθυστερήσεων σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια. Επίσης, στην παρούσα φάση αρχίζει να ενημερώνεται με δεδομένα παρακολούθησης κάθε πτήσης σε πραγματικό χρόνο.
http://www.flightstats.com

MarineTraffic
Aν πάλι ταξιδεύετε στην Ελλάδα με πλοίο ή απλώς θέλετε να παρακολουθείτε την κίνηση κάθε μορφής σκάφους (ακόμη και γιοτ) στις ελληνικές θάλασσες, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το εν λόγω site.
http://syros-observer.aegean.gr/ais

Επικοινωνίες

Pownce
Κάτι ανάμεσα σε social networking και instant messaging υπηρεσία, το Pownce σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κύκλο φίλων, μεταξύ των οποίων μπορεί να γίνεται ανταλλαγή αρχείων, σημειώσεων, links κ.ά.
http://www.pownce.com

Pidgin
Ένα κοινωνικό δίκτυο για ταξιδιώτες. Μέσω του Dopplr μπορείτε να μοιραστείτε το ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες, ενώ το site δημιουργεί ένα χάρτη όπου τοποθετεί τους πάντες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έτσι, μπορείτε να εντοπίσετε πού βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή και να συνεννοηθείτε π.χ. για μία γρήγορη συνάντηση για καφέ όταν βρεθείτε στην ίδια πόλη.
http://www.dopplr.com

Talkshoe
Μια δωρεάν υπηρεσία φωνητικής επικοινωνίας μεταξύ ομάδων ανθρώπων. Εκτός του ότι σας επιτρέπει να συνομιλείτε με φίλους και γνωστούς, μπορείτε να συμμετέχετε στις υπάρχουσες ομάδες συζητήσεων.
http://www.talkshoe.com

TeeBeeDee
Είστε άνω των 40 ετών και νιώθετε άβολα ανάμεσα στην “πιτσιρικαρία” των γνωστών social networking sites; Και όμως υπάρχει μία υπηρεσία ακριβώς για εσάς. Για να γραφτείτε στο TeeBeeDee, θα πρέπει η ταυτότητά σας να γράφει έτος γέννησης το πολύ 1968.
http://www.tbd.com

Διαχείριση χρόνου

Voo2do.com
Αποτελεί κάτι περισσότερο από μία απλή λίστα “to do”. Πρόκειται για μια φιλική στη χρήση υπηρεσία τύπου “project management”, η οποία σας βοηθά να υπολογίζετε πόσο χρόνο δαπανάτε για τις εργασίες σας, χωρισμένες μάλιστα σε θεματικές ομάδες.
http://voo2do.com

TimeBridgehttp://syncmycal.com

Scrybe
Αν ψάχνετε τον απλούστερο και γρηγορότερο τρόπο να παρακολουθείτε την εξέλιξη των καθημερινών υποχρεώσεών σας, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το Ta-da List.
http://tadalist.com

Lightning
Πρόκειται για ένα πληρέστατο add-in για το Thunderbird, το οποίο προσθέτει ένα πανέμορφο και λειτουργικότατο ημερολόγιο στον διάσημο -και εντελώς δωρεάν- mail client του Mozilla. http://www.mozilla.org/projects/calendar/lightning

Μουσική

Winamp
Αν και αποτελεί τον πλέον γνωστό δωρεάν music player, αξίζει να ξαναναφερθούμε στο WinAmp, καθώς στην τελευταία του έκδοση συνεργάζεται με iPod, ενώ έχουν διορθωθεί και τα σοβαρά κενά ασφάλειας που υπήρχαν στις παλαιότερες εκδόσεις.
http://www.winamp.com

Audacity
Ένα ικανότατο open-source πρόγραμμα επεξεργασίας αρχείων ήχου, ΜΡ3, WAV και λοιπών φορμά. Με το ίδιο πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε convert μεταξύ διαφόρων τύπων αρχείων ήχου, να δημιουργήσετε podcasts, ακόμη και να προσθέσετε εφέ σε μουσικά κομμάτια.
http://audacity.sourceforge.net

iTunes Library Updater
Η καλύτερη και πλουσιότερη συλλογή ηχητικών εφέ, κατηγοριοποιημένων ανάλογα με το είδος τους και βέβαια δωρεάν διαθέσιμων για προσωπική χρήση.
http://www.soundsnap.com

iLike
Αν θέλετε να ακούτε τις μουσικές συλλογές σας και σε άλλους υπολογιστές, χωρίς να τις κουβαλάτε μαζί σας, μπορείτε να τις ανεβάσετε στο Lala.com και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές μέσω του browser. Βέβαια, δεν μπορείτε να κατεβάσετε τοπικά καμία από τις συλλογές του Lala.com, παρά μόνο να τις ακούτε online.
http://lala.com

Wavosaur
Για απλή επεξεργασία και εισαγωγή εφέ ρίξτε μία ματιά στο Wavosaur. Διαθέτει όλα τα στάνταρ εργαλεία που χρειάζεστε, όπως αντιγραφή, επικόλληση και αποκοπή τμήματος του μουσικού κομματιού, δημιουργία loops, fade in/out κ.ά. http://www.wavosaur.com

Desktop

WinMatrix
Η απόλυτη συλλογή από tips, αναλυτικές οδηγίες και links για τον συνειδητοποιημένο tweaker που επιθυμεί να αλλάξει εκ θεμελίων την εμφάνιση των Windows.
http://www.winmatrix.com

WindowBlinds
Πέρα από την τεράστια συλλογή skins για το WindowBlinds, διαθέτει πολυάριθμα screensavers και wallpapers.
http://www.wincustomize.com

Vista Start Menu
Μην σας μπερδεύει το όνομα, καθώς αυτό το εναλλακτικό Start Menu δεν προορίζεται αποκλειστικά για τα Vista, αλλά μπορεί να εγκατασταθεί και στα XP, τα 2000, ακόμη και τα ΝΤ. Η σαφώς μεγαλύτερη επιφάνεια του νέου μενού βοηθά στην εύκολη πρόσβαση στα εγκατεστημένα προγράμματα, καθώς και σε εκείνα που τρέχουν με την εκκίνηση των Windows.
http://www.vistastartmenu.com

RealWorld Cursor Editor
Το ρολόι της taskbar των Windows είναι βαρετό και περιορισμένο. Αντικαταστήστε το με ένα πλήρως παραμετροποιήσημο εναλλακτικό ρολόι, που όχι μόνο εμφανίζει την ώρα και την ημερομηνία, αλλά επιπλέον τις αναγγέλλει!
http://www.alfasoftweb.com/alfaclock

SlickRun Ενημέρωση Feedshow Παιχνίδια Command & Conquer Gold Πολλά θρυλικά παιχνίδια του παρελθόντος διατίθενται πλέον ελεύθερα για κατέβασμα από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Ένα τέτοιο και το κλασικότατο Command & Conquer του 1995, το οποίο πλέον προσφέρει η ΕΑ δωρεάν για τον εορτασμό των δώδεκα χρόνων της πασίγνωστης σειράς. Το αρχείο του παιχνιδιού είναι σε μορφή .iso, που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή virtual CD/DVD όπως τα Daemon Tools, MagicISO κ.ά., προκειμένου να το αναγνωρίσει, για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. http://www.commandandconquer.com

Freeciv
Ποτέ άλλοτε ένα λογιστικό φύλλο δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό. Σκοπός σας σε αυτό το απολαυστικό online παιχνίδι είναι να δραπετεύσετε από τη σελίδα ενός αρχείου του Excel, μετακινώντας ένα σταυρό ανάμεσα στα κελιά της σελίδας.
http://www.pixer.org/excit

Little Fighter 2
Το γνωρίσαμε ως demo του Playstation 3 και τελικά περνά και στο PC. Πρόκειται για ένα παιχνίδι χαλάρωσης, καθώς το μόνο που κάνετε είναι να κατευθύνετε ένα “σκουλήκι” που λικνίζεται σε ένα υγρό, τρώγοντας μικροοργανισμούς. http://www.thatgamecompany.com/flow.html

Disaffected
Μετά τα λεγόμενα “advergames” (παιχνίδια διαφήμισης συγκεκριμένης φίρμας) ήρθαν τα anti-advergames. Το Dissafected θεωρείται ο βασιλιάς τους, αποτελώντας ένα παιχνίδι-δυσφήμιση της υπηρεσίας φωτοαντιγράφων Kinko της FedEx.
http://www.persuasivegames.com/games

HeroMachine
Δεν πρόκειται για παιχνίδι, αλλά απευθύνεται σε gamers. Αν ασχολείστε με επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το HeroMachine, μία online flash εφαρμογή δημιουργίας φανταστικών ηρώων, με εκατοντάδες έτοιμα “αξεσουάρ”.
http://tinyurl.com/2oh9qy


Share on: facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Blog Counter
Poker Blog

javascript:void(0) Button styles